Els nostres productes #2. Girona Monumental

Totes les visites que oferim tenen quelcom especial: les escenes exactes de Joc de Trons, la màgia del relat oral de Llegendes de Girona, el valor afegit de les tapes de disseny de Girona Gourmet, l’interès que desperta en els nens el personatge protagonista de Gerunda, els orígens de la ciutat…

Però contra tot pronòstic, la visita guiada que més m’agrada fer, amb diferència, és Girona Monumental.

I per què? Us preguntareu… És el tour més clàssic i tradicional: sí. També és un dels més llargs, amb 2 hores de durada. Però pels amants de l’art i la història i pels qui vulguin una imatge la més completa possible de la ciutat, Girona Monumental és la millor opció.

El recorregut s’inicia, com sempre, a plaça de la Independència per admirar des de la balconada de l’extrem de la plaça les fabuloses cases penjants del riu Onyar. Aleshores emprenem el camí de la història i comencem a parlar de Gerunda, aquesta ciutat llatina fundada per romans al segle I aC, tot contemplant el vestigi de muralla romana més antic de la ciutat.

Posteriorment contemplem, meravellats, la Catedral de Girona i parlem de la seva escalinata, la façana, i els edificis que l’envolten per, posteriorment, entrar dins la gran seu i començar l’itinerari que ens portarà a descobrir la nau única més ampla del món, el claustre romànic i dues de les peces artístiques més importants que tenim a Girona: el Tapís de la Creació i el Beatus de Girona.

I és que aquesta és la millor part del tour: el descobriment de la Catedral des del seu interior. Molts visitants quan vénen a Girona creuen que amb una visita curteta per l’exterior de la ciutat en fan prou, i per aquest motiu confien en un freetour, per exemple (i potser en alguns casos és suficient), però els viatgers que compten amb nosaltres per descobrir la ciutat a través de Girona Monumental queden sorpresos i agraïts d’haver entrat a la Catedral i haver contemplat els tresors que s’hi amaguen.

Acabem la visita recorrent el Call Jueu de Girona i sovint també passem per davant dels Banys Àrabs i acabem explicant l’antic monestir de Sant Pere de Galligants, una perla romànica que val la pena de tenir en compte en una visita a Girona.

Tots coneixem la bellesa de la capital gironina però si, a més a més, podem gaudir d’un itinerari on un historiador de l’art ens explica tot el potencial del patrimoni, l’art i els monuments de la ciutat, potser valdrà la pena d’apuntar-se a una Girona Monumental, no creieu?