Els nostres productes #1. Girona Joc de Trons

He de confessar que tinc un problema gairebé febril amb les sèries i les pel·lícules. Des de sempre m’ha agradat molt el cinema i una de les coses que més m’agrada fer és comentar amb altres amics i coneguts igual de bojos que jo el que em semblen aquests productes cinematogràfics. El nivell de la interpretació de tal actor -beneït Joaquin Phoenix a l’últim Joker!-, com de realista i fascinant pot arribar a ser una sèrie històrica – Roma, Versailles-, o fins quin punt m’agraden les sèries excèntriques que fins i tot em fa vergonya d’admetre – Big Mouth, RuPaul Drag’s Race-.

Per aquest motiu una de les visites guiades que més gaudeixo fent des que la vam proposar al nostre catàleg ja farà dos anys ben bons és Joc de Trons.

Joc de Trons és una de les sèries que millor combina el que és real i el que no ho és. No podem recriminar-li que no sigui rigorosa històricament, perquè mai ha pretès ser-ho. Per començar: en quin temps s’ambienta? On passa l’acció? Tot és ficció. Bé, tot no. Hi ha coses que ens sonen i potser no sabem de què: Desembarco del Rey s’assembla a les grans ciutats renaixentistes del segle XV, així com alguns personatges que semblen trets de com Joanot Martorell retratava el nostre passat medieval a Tirant lo Blanc.

Avui es poden trobar deu i quinze visites guiades diferents de Joc de Trons a Girona, i segur que vàries d’elles poden ser molt interessants. Però més enllà d’assenyalar els llocs exactes on passa l’acció i fer-se la foto de rigor, la nostra ruta intenta proposar quelcom diferent: vincular les espectaculars escenes de ficció d’aquesta sèrie tant ben construïda i ambientada amb dades històriques de la ciutat. I no us penseu, que hi ha molt a dir! Per això aquesta visita té èxit: perquè proposa que ens divertim tots plegats fent el freak per Girona i que ens entusiasmem parlant de Tyrion, Daenerys i comentant el (desafortunat) desenllaç de la sèrie però també sortir del passeig tenint la sensació que coneixem una mica més la ciutat de Girona, els seus monuments i la seva història. Valar Morghulis, amics!