Els valors d'una empresa. 3 ingredients bàsics

Els valors d’una empresa. 3 ingredients bàsics

Cada empresa té una escala de valors diferent. Uns veuen una oportunitat laboral i s’hi llancen per construir-se un futur millor. D’altres, busquen fer diners per assegurar-se un sou digne o per, senzillament, una qüestió de cobdícia. N’hi ha que criden als quatre vents solucions miraculoses per grans problemes de la vida quotidiana.

Nosaltres apostem per la senzillesa, el bon tracte i la sostenibilitat. Els nostres tours són senzills. De fet, no hem inventat res, proposant aquestes visites guiades a Girona que ja altres han fet abans que nosaltres: Joc de Trons, llegendes de Girona, visites gastronòmiques, rutes històriques, visites combinades amb museus, etc. Són visites senzilles, sí, però no simples. Cada una ha estat elaborada a consciència, a partir d’una abundant bibliografia (i aquí, sense modèstia, ens apuntem un mini-punt per nosaltres per tenir un màster en recerca en humanitats que ens avala), vigilant el matisos de to, les estones a cada parada i buscant l’equilibri perfecte entre oci i coneixement.

L’altre gran pilar de la nostra “filosofia d’empresa” és el bon tracte. Els visitants, turistes, viatgers, usuaris de l’experiència (anomeneu-los com vulgueu) han planificat, amb tot l’amor del món, una activitat en el seu temps de lleure, sovint amb amics o família. I com a conseqüència, la seva actitud és sempre bona. Vénen a passar una bona estona, i de pas, a aprendre alguna cosa sobre Girona. Per tant, el mínim que podem fer nosaltres és correspondre aquesta bona energia amb un bon somriure, amabilitat i cordialitat des del primer contacte fins al final de la visita.

Finalment, tant o més important que els altres dos factors, tenim la sostenibilitat. I aquí potser sí que ens hauríem de posar seriosos. Perquè a ciutats com Venècia o Barcelona, el turisme és massiu, problemàtic i personalment les considero ja ciutats perdudes quant a gestió del turisme i la competència voraç (de vegades fins i tot desagradable) entre empreses de rutes guiades. Contra aquest model de gestió, que no és sinònim de turismofòbia (us ho diu algú que viu precisament del turisme), la única alternativa és la sostenibilitat. Grups reduïts, respecte a la ciutat i als seus veïns, recomanacions de coses a fer fora del nucli històric i de consumició en negocis responsables: aquesta és la única via ara per ara.

I amb aquests tres ingredients bàsics i una miqueta de creativitat, respecte i sobretot molta passió, neix (i creix) La Mosca Tours.