Autònoms enamorats. Com mirar cap al futur?

Tot sovint els emprenedors, o “fotuts autònoms” com diu el meu pare, experimentem de vegades el “complex d’Agripina” o “amor de mare”.

Expliquen les llegendes d’aquesta emperadriu romana que quan Neró va arribar al poder només amb 16 anys, Agripina tractava de controlar-lo per governar a través d’ell. La relació entre mare i fill, a més de ser incestuosa, era complicada i després que el seu propi fill manés matar-la, expliquen que la imatge de la seva mare, boja d’amor, perseguiria a Neró fins la seva mort.

Obviant els episodis de violència extrema, sexe incestuós i bogeria absoluta (és a dir: gairebé tot el relat), aquest amor obsessiu que sentim els emprenedors pel nostre projecte, per la nostra petita empresa, no ens deixa pensar a llarg termini.

Ens preocupem de vestir al nostre fill dia rere dia perquè la seva imatge sigui l’adequada pujant periòdicament fotografies a xarxes socials; de donar-li de menjar actualitzant (gairebé de manera malaltissa) la safata de correu electrònic, fem passejos sempre pels mateixos camins, realitzant visites guiades de manera periòdica… En resum: vivim al dia. Vivim al dia com hem hagut de fer-ho els de la meva generació, pràcticament obligats a no mirar més enllà dels propers mesos. I aquest complex d’Agripina de vegades no ens permet mirar més enllà, tenir perspectiva de futur, fer un estat de la qüestió i modificar tot allò que falta canviar per, a partir d’una bona i sòlida base, començar, ara sí, a treballar.

I és per aquest motiu que avui, entre moltes altres reformes, estrenem blog: un espai on parlar de temes d’actualitat, reflexions més o menys encertades com aquesta, explicarem amb més profunditat les visites guiades que oferim a Girona, i tota una bateria de temes diversos que tenen a veure amb el que ens apassiona: el turisme cultural i creatiu, la gestió cultural, i les rutes guiades per la nostra ciutat: Girona.