Aprendre com un nen. Visites didàctiques

Pablo Picasso va dir en una ocasió “aprendre a pintar com els mestres del Renaixement em va costar uns anys, però pintar com un nen em costarà tota la vida”. Els nens són uns potencials consumidors de cultura i d’art, sense cap dubte. Les seves ganes inesgotables d’aprendre, la creativitat desbordant, la capacitat d’observació, la incansable curiositat… Són qualitats que a tots els adults ens agradaria posseir en tant que amants de l’art, puix que són les que fan que una persona es converteixi en un autèntic aprenent del món.

Els nens són llestos, ràpids, valents i espontanis. I de vegades (de fet, sempre) cal escoltar-los. Encara que el treball a l’aula és indispensable, tots ells aprenen millor un tema amb una píndola super intensa i sintètica d’excursió a l’exterior. És per aquest motiu, que a La Mosca Tours proposem visites per escolars i instituts. Una bona passejada per la ciutat de Girona dóna per completar tots els currículums de tots els cursos de primària fins a batxillerat: el passat romà de la ciutat, el feudalisme i l’època medieval, la perspectiva de gènere en la història, els oficis antics, les matemàtiques aplicades a la construcció d’edificis impossibles com la Catedral, llegendes, art, urbanisme…

Precisament perquè cal escoltar-los, les nostres visites no són mai una classe magistral en què un parla i els altres escolten, sinó que a través de muntanyes de preguntes, acaba convertint-se en un diàleg amè, interessant i divertit sobre el tema que es tracta. Totes les nostres visites estan pensades per complir els objectius curriculars des de diferents perspectives i sempre es condueixen o finalitzen a través del joc. Ja sigui per més petits mitjançant cançons, titelles o visites teatralitzades fins als més grans amb concursos de preguntes per grups, fomentem la participació i el treball en equip perquè siguin ells els protagonistes de la visita.

La nostra formació i currículum en nombrosos equipaments culturals (Museu d’Art de Girona, MAC Girona, Empúries, ciutat ibèrica d’Ullastret, Jardins de Cap Roig…) fa que no tinguem por de proposar activitats d’aquest tipus, i a l’haver treballat amb tota mena de grups, tinguin l’especificitat que tinguin, ens sentim realment còmodes en visites didàctiques especialment dedicades als alumnes.

A l’apartat escoles del web www.lamoscatours.com/escoles podreu descarregar-vos el fulletó de la nostra oferta educativa.

 

Aprendrem gaudint i gaudirem aprenent!