Aixequem el cap i mirem més enllà

Viatjar és una de les millors coses del món. I una de les més útils. Això sembla una obvietat, però per fer una feina com aquesta, on sovint tenim la sensació de repetir les mateixes coses dia rere dia, sortir de casa és revitalitzant.

De vegades tenim sort i podem marxar una mica més lluny: qualsevol ciutat europea és bona per rebre nous estímuls, veure com fan les coses empreses com la nostra fora del país, etc. Però de vegades no cal anar gaire lluny.

Fa un parell d’anys vam poder escapar-nos un cap de setmana a Granada. Després de remenar molt per Google i saltar-nos les primeres pàgines on tot el que s’oferia eren freetours, vam trobar una petita empresa anomenada Cicerone Granada (www.ciceronegranada.com), amb tours d’altíssima qualitat pels barris més famosos d’aquesta preciosa ciutat. Recordo que la guia, una gran experta en la història de Granada, a l’inici de la visita, ens va proporcionar uns adhesius que usava per no perdre cap integrant del grup i a més a més, eren xulíssimes: el disseny era una de les rajoles, els famosos “azulejos”, de l’Alhambra.

Aquesta idea em va semblar genial, una manera generosa i efectiva de màrqueting i branding, així que, a la tornada, vam crear unes etiquetes amb el nostre logo que ara porten sempre els nostres clients quan contracten el tour Girona Monumental perquè els reconeguin a l’entrar a la Catedral de Girona.

I de vegades no cal anar gaire lluny. Una jornada a Barcelona, amb els seus museus, centres d’art, galeries, botigues chic i equipaments culturals, és suficient per aixecar el cap de Girona i veure què fan els nostres col·legues barcelonins -molt més moderns que nosaltres, tot s’ha de dir-.

És difícil, però hem de pensar més en global, ampliant el focus i amarar-nos de totes les idees innovadores, per no deixar d’aprendre mai.